Stadsbrukarens potpurri

Marika Ehnberg, Lina Larsson och Anne Vilemsons

Workshopen är ett erbjudande till dagliga verksamheter inom LSS för personer med intellektuella funktionsnedsättningar att göra potpurrier av egenhändigt hyvlad färsk furu. Spånen växtfärgas med blåbär, rödkål och gurkmeja och blandas med doftande kryddor och apelsinskal. Med egna händer och fem sinnen skapas en produkt utav material hämtat från naturen och hemskafferiet.

Syftet är att motivera till eget skapande och samtidigt utveckla kunskaper i material i vår närhet samt grepp om hur vi får använda Stockholms parker och naturområden. Workshopen är en del av Stockholms stads projekt – Stadsbrukare – som vänder sig till brukare inom LSS, socialpsykiatri och äldreomsorg och avser stimulera till användande och vistelse i stadens naturområden. Stockholms stad har även finansierat projektet.

Potpurrierna ställs ut i utställningen – Stadsbrukarens potpurri – En resa från hemmet, till naturen till hemmet igen. På ett lekfullt sätt bjuds besökarna på en vandring i en kittlande, doftande, prasslande, färggrann, smaklig kreativitet.

Kursens uppdrag:
1. Att formulera och gestalta en kortare kurs/workshop för en specifik målgrupp. Vår tilldelade målgrupp har intellektuella funktionsnedsättningar.
2. Ta fram en idé på en utställning som korresponderar med workshopens konceptidé.

Marika Ehnberg, Lina Larsson, Anne Vilemsons, Hantverkspedagog årskurs 2