Dekonstruktion

Jonathan Hörberg Danzer, Måns Fridlizius Lindberg, Julia Pegelow, Myrna af Wetterstedt, Jonas Zajicek, Hanna Zakrisson, Clara Danner, Jonathan Gard, Saga Roos, Sofia Lindell Davidsson, Paulina Fahlström och Maya Allende

Du skall montera isär en möbel av trä som du har valt och inhandlat själv på loppis (i storlek som en stol ungefär). Med dessa delar som du har till ditt förfogande ska du sammanställa ett nytt objekt / en skulptur.

Du får inte göra några materialtillägg utan ska återskapa med befintliga beståndsdelar. Vad gäller ytbehandling är den begränsad till helt obehandlad alternativt monokrom vit eller svart.

Uppgiften handlar om att visualisera rumsliga lösningar där du genom ditt arbete kommer att förpassa möbeln till ett nytt sammanhang. Vad innebär sammanhanget för hur man tolkar ett objekt eller en skulptur? Man brukar tala om konstens kontext. Googla gärna, eller gör annan research, om de begrepp som förekommer i uppgiften.

I denna uppgift kommer trätekniska lösningar i andra hand, istället är det gestaltningen som står i fokus. Det vill säga att det du bygger håller ihop till och med presentationen är tillräcklig hållbarhet. Sträva efter att förenkla från inköp av möbeln till slutresultat, det ska inte bli för komplicerat eller omfångsrikt. Du har fyra dagar på dig med uppgiften.

/ Ola Nilsson, lärare i trä

– – – – – –

Vinjettbild av Jonathan Hörberg Danzer, Färg, form och hantverk gr 4

Tanken med stolen var att på något sett ta bort all dess funktionalitet och samtidigt behålla uttrycket av att det är en stol.

/ Måns Fridlizius Lindberg, Färg, form och hantverk gr 3

Julia Pegelow, Färg, form och hantverk gr 2

Myrna af Wetterstedt, Färg, form och hantverk gr 4

Jonas Zajicek, Färg, form och hantverk gr 4

Hanna Zakrisson, Färg, form och hantverk gr 3

Hanna Zakrisson, Färg, form och hantverk gr 3

Clara Danner, Färg, form och hantverk gr 4

Aeki, Jonathan Gard, Färg, form och hantverk gr 3

Aeki, Jonathan Gard, Färg, form och hantverk gr 3

Saga Roos, Färg, form och hantverk gr 4

Sofia Lindell Davidsson, Färg, form och hantverk gr 4

Paulina Fahlström, Färg, form och hantverk gr 3

Maya Allende, Färg, form och hantverk gr 4